Skip Sidebar

Over ons

De Bibliotheek stelt zich tot doel mensen toegang te bieden tot kennis, ze te stimuleren om deel te nemen aan het sociale en culturele leven en ze weerbaar en kritisch te maken. Zij nodigt burgers uit ...

Kunst & cultuur
Deel

Vrijwilliger bij ondersteuning digitale cursussen

Structureel werk · 3 uur/week
Stromarkt 18, 7411 PK Deventer, Netherlands
Kunst & cultuur
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
de Bibliotheek Deventer
#47678
Scan me of ga naar www.deventerdoet.nl/o/de-Bibliotheek-Deventer/activiteiten/Vrijwilliger-bij-ondersteuning-digitale-cursussen/47678 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ben jij iemand die anderen graag verder helpt? En ben je handig met computers en tablets? Dan ben jij de vrijwilliger voor de Bibliotheek Deventer!

Uitgebreide omschrijving

Word vrijwilliger bij de bibliotheek om mensen te helpen die digitaal vaardiger willen worden 

Ben jij iemand die anderen graag verder helpt? Ben je handig met computers en tablets? Weet jij je weg te vinden op internet? En ben je voor minimaal één dagdeel in de week beschikbaar? Dan ben jij de vrijwilliger voor de Bibliotheek Deventer! 

 

Functieomschrijving 

Mensen helpen bij het aanleren van digitale vaardigheden zoals het omgaan met de computer, e-mail, social media en het werken met DigiD. Je doet dit onder andere via de cursus Klik & Tik en /of Digisterker. Klik&Tik leert mensen de basis van het omgaan met een computer en internet. Digisterker is bedoeld voor mensen die willen leren werken met overheidswebsites en hun DigiD. De Bibliotheek Deventer is haar cursusaanbod op het gebied van digitale vaardigheden aan het uitbreiden. Ook hiervoor kun je je als vrijwilliger inzetten. Daarnaast zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die mensen individueel kunnen begeleiden bij de eerste stappen om digitaal vaardig te worden. Dit kan zowel bij mensen thuis als bijvoorbeeld in de bibliotheek.  

 

Werkzaamheden 

Het voorbereiden en -samen met andere vrijwilligers- uitvoeren van de verschillende cursussen en workshops digitale vaardigheden. Het beantwoorden van vragen en het begeleiden van de deelnemers aan de hand van de beschikbare werkboeken. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om de cursus te kunnen geven. Voor Digisterker geldt dat er eerst een speciale trainingsdag wordt aangeboden.  

 

Inzet 

De cursussen worden gegeven in groepsverband. Elke cursus wordt begeleid door 2 vrijwilligers. De cursussen worden op diverse dagen gegeven en variëren van 4-6 bijeenkomsten van 2 uur. We houden rekening met de voorkeuren van de vrijwilliger. Bij voorkeur ben je 1 dagdeel per week beschikbaar. Daarnaast komt de groep vrijwilligers 1-2 keer per jaar bij elkaar voor overleg. 

 

Contacten 

Je wordt begeleid door een medewerker van de Bibliotheek. Hij of zij is verantwoordelijk voor het organiseren van de cursussen en is het eerste aanspreekpunt voor de cursusbegeleiders. 

 

Dit ben jij  

Je bent iemand die gastvrij is en op een laagdrempelige wijze contact kan maken met de cursist en enthousiasme uitstraalt.  

We vinden het belangrijk dat je geduldig bent en goed kunt omgaan met de privacy. Daarnaast beschik je over een open en onderzoekende houding (je kunt inschatten of de deelnemer ook meer taalvaardigheid nodig heeft)  

 

Dit zijn wij 

De Bibliotheek Deventer is een professionele organisatie die de ontwikkeling van alle Deventenaren belangrijk vindt. We bevelen aan, wijzen de weg en bieden steuntjes in de rug als het gaat om lezen, leren of ontwikkelen. Dat doen we laagdrempelig en dichtbij. De inzet van vrijwilligers is hierbij heel belangrijk. Ze maken een essentieel onderdeel uit van onze Bibliotheek. Naast kwaliteiten, talenten en motivatie brengen vrijwilligers hun hele persoon en achtergrond mee. En dat verwelkomen we. Wij gaan voor diversiteit!   

 

Belangstelling 

Heb je belangstelling? Stuur je sollicitatie voor 24 december naar Bernadet Kolkman 

Wil je eerst meer informatie, dan kun je Bernadet bellen 

T 0570-675769 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Deventer > Deventer Activiteiten > de Bibliotheek Deventer > Vrijwilliger bij ondersteuning digitale cursussen

Over de Bibliotheek Deventer

De Bibliotheek stelt zich tot doel mensen toegang te bieden tot kennis, ze te stimuleren om deel te nemen aan het sociale en culturele leven en ze weerbaar en kritisch te maken. Zij nodigt burgers uit met informatie- en kennisvragen naar de bibliotheek te komen. Zij bemiddelt actief tussen de vragen van de klanten en het aanbod aan informatie en biedt ondersteuning bij kennisverwerving. De bibliotheek is een plaats voor culturele vorming en ontmoeting, waar mensen elkaar treffen, en waar verschillende culturen, opvattingen en tradities samenkomen.