Wederkerigheid kindplaatsen

Alle kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen gebruik maken van een plek bij een kindcentrum. Wanneer je geen werk hebt, dan kan jouw kind in aanmerking komen voor een 'gemeentelijke kindplek'. Je hoeft daarvoor niet te betalen, maar de gemeente verwacht dan wel een tegenprestatie (ook wel wederkerigheid genoemd). De wederkerigheid moet 4 uur per week bedragen. 


Een tegenprestatie kan elke vorm van vrijwilligerswerk zijn. Ook de zorg voor een partner, kind of ouder die hulpbehoevend is kan gelden als wederkerigheid.


Welke tegenprestatie je levert mag je zelf weten. Iedereen is wel ergens goed in. Als je niet goed weet wat je kunt of wilt doen, dan helpt Deventer Doet je graag met je zoektocht naar leuk en passend vrijwilligerswerk.

Registratie wederkerigheid

De wederkerigheid moet worden vast gelegd in een wederkerigheidsovereenkomst. Je vult op dit formulier in welk vrijwilligerswerk je doet, voor hoeveel uur en bij welke vrijwilligersorganisatie(s). Ook heb je van deze organisatie een handtekening nodig. Het ingevulde formulier lever je vervolgens in bij het kindcentrum.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de wederkerigheid? Of wil je hulp bij het zoeken van leuk en passend vrijwilligerswerk? Wij helpen je graag verder. Neem contact op met Kariene Bottichio voor meer informatie [email protected] of 06-21316883