Word jij de nieuwe Jongerencoach bij Impacter Deventer?Impacter zoekt Jongerencoach

(24 uur per week)


Impacter Deventer zoekt een jongerencoach(24 uur per week) Jongeren kunnen op zóveel manieren impact maken. Maar waar begin je? En hoe weet je wat je leuk vindt en waar je goed in bent? Dat is precies waar jij als coach bij Impacter een jongere bij gaat helpen! Impacter is een project uit de MDT. MDT staat voor maatschappelijke diensttijd. Jongeren die deelnemen aan de MDT ontdekken hun eigen talenten door iets voor een ander te doen.


Bij Impacter zet een jongere zich vrijwillig in voor een ander, ontdekt zijn of haar talenten, ontmoet nieuwe mensen en maakt onze samenleving sterker. Jongeren krijgen de kans om te leren in een omgeving waar experimenteren oké is en waar ze gewaardeerd worden om wie ze zijn, zodat ze vertrouwen krijgen in zichzelf, hun talenten en hun plek in de maatschappij. Dat doen ze samen met ondersteuning van een coach. Jij dus! Wat ga je doen? Als jongerencoach ondersteun je jongeren vanuit jouw eigen ervaringen in combinatie met onze Impacter-methodiek. Dit doe je samen met een team van andere jongerencoaches. Vallen en opstaan, keuzes maken, eindelijk weten wat je wil en nee, toch niet: you’ve been there. Als jongerencoach ga je op zoek naar de vraag achter de vraag. Je luistert, vraagt door en gaat samen op zoek naar een plek in de stad waar de jongere aan de slag kan. Op de achtergrond kijk je mee en stuur je bij waar nodig. Registreren en rapporteren in ons registratiesysteem is ook part of the job, zodat we goed op de hoogte zijn van het proces dat een jongere doorloopt. Daarnaast ga je actief op zoek naar nieuwe Impacters. Op scholen, in de stad, in dorpen of bij sportverenigingen. Middels trainingen, workshops of gastlessen; of heb je zelf een ander tof idee?


Wie ben jij? Jij wil jongeren inspireren en activeren. Je kunt goed luisteren en weet hoe je jongeren betrekt en betrokken houdt. Je snapt de belevingswereld van jongeren, weet waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt bereiken. Daarnaast maak je gemakkelijk contact. Met (groepen) jongeren of potentiële samenwerkingspartners. Een kantoorbaan is niks voor jou, want jij bent het liefst de hele dag op pad. Van een gesprek met een organisatie in de stad tot het maken van een wandeling met een jongere. Groot voordeel is dat je Deventer op je duimpje kent! Dat je onderdeel wordt van een team van jongerencoaches en dus veel gaat samenwerken, maakt jou alleen maar heel enthousiast. "Een jongerencoach van Impacter is iemand waarbij je in vertrouwen je verhaal kwijt kan. Iemand die met je meedenkt maar jou ook de ruimte geeft om jouw eigen pad te volgen.


Impactor methodiek Onze werkwijze bestaat uit een combinatie van jouw eigen ervaringen en onze Impacter-methodiek. De jongere staat centraal en bepaalt zelf, met ondersteuning van jou, wat hij of zij gaat doen en waar. De leerbehoefte en interesses van jongeren zijn hierbij het uitgangspunt. Een traject is op deze manier altijd op maat gemaakt. Ons doel is om jongeren niet alleen inzicht te geven in waar ze goed in zijn, maar hen vooral te laten ervaren dat die kwaliteiten door anderen gewaardeerd worden. Dat besef leidt er toe dat deze jongeren zich vaker in willen zetten voor onze samenleving. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en vergroten hun netwerk.


Wat je verder nog moet weten Wij verwachten niet dat je als jongerencoach alles al kunt. Daarom bieden wij je een uitgewerkte methodiek, trainingen en workshops om jouw kennis uit te breiden. Daarnaast is er binnen onze organisatie enorm veel expertise aanwezig waar jij gebruik van kunt maken. Wij vinden jouw groei en ontwikkeling heel belangrijk. Daarom kun je naast de Impacter-trainingen meedoen aan onze eigen trainingen en workshops die te volgen zijn vanuit het vrijwilligerscollege. Verder: Op deze functie is de cao Sociaal Werk van toepassing.


De functie is in geschaald in salarisschaal 4; 24 uur in de week; Tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar; De functie gaat in op 1 april 2022. Ben jij na het lezen enthousiast geworden? Stuur dan jouw motivatie en CV voor 14 maart naar [email protected] . In de week van 14 tot 18 maart vinden de gesprekken plaats!


Vragen? Voor meer informatie neem contact op met Melvin Dijkema [email protected] 0642635108