ANWB AutoMaatje Deventer

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers, minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Ze krijgen hierdoor meer mogelijkheden om ergens naartoe te gaan. Het ziekenhuis of een activiteit in het wijkcentrum.


Vrijwillige chauffeurs gebruiken hiervoor hun eigen auto. Inwoners van de gemeente Deventer die minder mobiel zijn en voor wie regulier vervoer zoals OV of taxi niet altijd een optie is, kunnen er gebruik van maken.


Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Je schakelt ANWB AutoMaatje ook in voor leuke uitjes als een familie- of vriendenbezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen.

Hoe werkt het?

Heb je vervoer nodig? Neem dan minimaal 2 dagen van tevoren contact op. Voor de zondag minimaal 3 dagen van tevoren, zodat de vrijwilligers van het servicepunt de ruimte krijgen om een beschikbare chauffeur te vinden.


Je wordt teruggebeld als er een chauffeur is gevonden, dan worden ook alle details van de rit bevestigd.


Op het afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij je thuis en gaan jullie samen op pad. Bij korte ritten zal de vrijwillige chauffeur op je blijven wachten. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit, dan maakt de vrijwilliger een afspraak wanneer je weer klaarstaat voor de terugreis.


Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. Deelnemers betalen alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,30 cent per kilometer aan de vrijwillige chauffeur.

Aanmelden als deelnemer

Om gebruik te kunnen maken van ANWB AutoMaatje hoef je alleen maar contact op te nemen met ANWB AutoMaatje Deventer. Bel ons op nummer: 0570 – 781 781. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09:00 – 12:00 uur.


Deelnemers hoeven géén lid te zijn van de ANWB (!).

Word ook AutoMaatje!

Op dit moment hebben wij voldoende chauffeurs. Maar dit kan zo weer veranderen. Wil je ook een AutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten? Stuur dan een bericht en motivatie naar onze coördinator. Dan nemen we contact op zodra er weer behoefte is aan meer chauffeurs.


Heb je geen eigen auto, of wil je je op een andere manier inzetten voor de mobiliteit van plaatsgenoten? Dat kan! We zoeken nog een vrijwilliger voor ondersteunende functies zoals telefonie en relatiebeheer. De zogeheten “Matchmakers”. In de uren die voor jou passen kun je ondersteunen met het verbinden van vragen van deelnemers met geschikte chauffeurs via ons simpele systeem. Of relaties met nieuwe deelnemers opbouwen en onderhouden. Bekijk de vacature: Vacature MatchMaker


Wil je meer informatie over deze vrijwilligersfuncties? Stuur je vraag naar onze coördinator Elise Steunebrink, email: [email protected] of bel 06-11156394.

Contact

Meer weten over ANWB AutoMaatje Deventer, of wil je een rit aanvragen?

Bel ANWB AutoMaatje Deventer op nummer: 0570 – 781 781

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09:00 – 12:00 uur.

Of stuur een email naar: [email protected]

 ANWB AutoMaatje Deventer wordt mogelijk gemaakt door:  • Deventer Doet
  • ANWB
  • Gemeente Deventer
  • Werkgroep Meerijden / Vrijwillige Hulpdienst Diepenveen (VHD)
  • en een fantastisch team van enthousiaste vrijwilligers!