ANWB AutoMaatje Deventer

ANWB AutoMaatje Deventer is een vervoerservice waarbij vrijwilligers, minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Deelnemers merken zo dat er een netwerk is waaraan zij kunnen deelnemen om mobieler te worden en deel te blijven nemen aan het sociaal- en maatschappelijk verkeer. De vrijwillige chauffeurs gebruiken hiervoor hun eigen auto.


Inwoners van de gemeente Deventer die minder mobiel zijn en voor wie regulier vervoer zoals OV of taxi niet altijd een optie is, kunnen er gebruik van maken.


Het vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Je schakelt ook een AutoMaatje in voor leuke uitjes zoals een bezoekje aan de kapper, winkelen of een ritje langs de IJssel. Ook voor een familie- of vriendenbezoekje rijden we je graag. Zelfs als het betreffende familielid of vriend aan de andere kant van het land woont!

Hoe werkt het?

Heb je vervoer nodig? Neem dan minimaal 2 dagen van tevoren contact op. Voor de zondag minimaal 3 dagen van tevoren, zodat de vrijwilligers van het servicepunt de ruimte krijgen om een beschikbare vrijwilliger te vinden.


Je wordt teruggebeld als er een vrijwillige chauffeur is gevonden. Dan worden ook alle details van de rit bevestigd.


Op het afgesproken tijdstip meldt de vrijwilliger zich bij je thuis en gaan jullie samen op pad. Bij korte ritten zal de vrijwillige chauffeur op je blijven wachten. Zit er veel tijd tussen de heen- en terugrit, dan maakt de vrijwilliger een afspraak wanneer je weer klaarstaat voor de terugreis.


Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. Deelnemers betalen alleen een onkostenvergoeding van € 0,30 cent per kilometer aan de vrijwillige chauffeur.

Een ritje aanvragen

Wil je graag een ritje aanvragen met een AutoMaatje? Bel dan de vrijwilligers van het servicepunt op nummer: 0570 – 781 781. Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09:00 – 12:00 uur.

Bel ons graag minimaal 2 werkdagen van tevoren.


Deelnemers hoeven géén lid te zijn van de ANWB (!).

Word ook vrijwilliger!

Wil je ook een AutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten? Wij zoeken vrijwillige chauffeurs!

Bekijk de vacature hier: Vacature chauffeur


Heb je geen eigen auto en wil je je op een andere manier inzetten voor AutoMaatje Deventer? We hebben ook vrijwilligers die de ritjes plannen. De zogeheten “Matchmakers”. In de uren die voor jou passen kun je ondersteunen met het verbinden van vragen van deelnemers met geschikte AutoMaatjes. Bekijk de vacature op: Vacature MatchMaker.


Wil je meer informatie over onze vrijwilligersfuncties? Stuur je vraag naar coördinator Elise Steunebrink, email: [email protected] of bel 06-11156394.

Contact

Meer weten over ANWB AutoMaatje Deventer, of wil je een ritje aanvragen?

Bel ANWB AutoMaatje Deventer op nummer: 0570 – 781 781

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09:00 – 12:00 uur.

Of stuur een email naar: [email protected]

 ANWB AutoMaatje Deventer wordt mogelijk gemaakt door:  • Deventer Doet
  • ANWB
  • Gemeente Deventer
  • Werkgroep Meerijden & Vrijwillige Hulpdienst (VHD) Diepenveen
  • en een fantastisch team van enthousiaste vrijwilligers!