ANWB AutoMaatje Deventer is een vervoerservice waarbij vrijwilligers, minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Hiervoor gebruiken zij hun eigen auto.

Inwoners van de gemeente Deventer die minder mobiel zijn en voor wie regulier vervoer zoals OV of taxi en ook sociaal vervoer, niet altijd een optie is, kunnen er gebruik van maken.


AutoMaatje is meer dan alleen vervoer. De vrijwilligers zijn maatjes die ook ter plaatse meegaan en ondersteunen. Dus niet alleen voor een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Je schakelt ook een AutoMaatje in voor leuke uitjes zoals een bezoekje aan de kapper, winkelen of een ritje langs de IJssel. Ook voor een familie- of vriendenbezoekje rijden we je graag. Zelfs als het betreffende familielid of vriend aan de andere kant van het land woont!

Hoe werkt het?

 • Heb je hulp bij vervoer nodig? Neem dan minimaal 2 werkdagen van tevoren contact op met het servicepunt (telefoon en email onderaan deze pagina). Hierna zoekt de vrijwilliger van het servicepunt een AutoMaatje die beschikbaar is.
 • Je wordt teruggebeld als er een AutoMaatje is gevonden. Dan worden ook alle details van het ritje bevestigd.
 • Op het afgesproken tijdstip meldt het AutoMaatje zich bij je thuis en gaan jullie samen op pad. Bij korte ritten zal de vrijwillige chauffeur op je blijven wachten (max. 1 uur). Zit er meer tijd tussen de heen- en terugrit, dan maakt de vrijwilliger een afspraak wanneer je weer klaarstaat voor de terugreis.
 • Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. Deelnemers betalen alleen een onkostenvergoeding van € 0,35 cent per kilometer aan de vrijwillige chauffeur.
 • Er zijn AutoMaatjes beschikbaar voor alle dagen van de week.
 • Deelnemers hoeven géén lid te zijn van de ANWB (!)

Word ook vrijwilliger!

Wil je ook een AutoMaatje worden voor minder mobiele plaatsgenoten? Dat kan! Bekijk hier de vacature: Vacature AutoMaatje.


Wil je je graag op een andere manier inzetten? Kom dan bij ons gezellige team van AutoMatchers, zij koppelen de vragen van onze deelnemers aan de juiste vrijwilliger. Bekijk hier de vacature: Vacature AutoMatcher


Wil je meer weten over onze vrijwilligersfuncties? Stuur je vraag of aanmelding naar coördinator Elise Steunebrink, email: [email protected] of bel 06-11156394.

Contact

Meer weten over ANWB AutoMaatje Deventer, of wil je een ritje aanvragen?

Bel het servicepunt van ANWB AutoMaatje Deventer op nummer: 0570 – 781 781

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09:00 – 12:00 uur (m.u.v. nationale feestdagen).

Of stuur een email naar: [email protected]

 ANWB AutoMaatje Deventer wordt mogelijk gemaakt door:


 • Deventer Doet
 • ANWB
 • Gemeente Deventer
 • Werkgroep Meerijden & Vrijwillige Hulpdienst (VHD) Diepenveen
 • en een fantastisch team van enthousiaste vrijwilligers!