Belonen

De belangrijkste beloning voor onbetaalde inzet is persoonlijke aandacht en waardering. Het geven van aandacht en het tonen van die waardering zouden de belangrijkste kernwaarden van het vrijwilligersbeleid moeten zijn. Het gaat meestal niet om grote zaken, maar vooral om het zien en waarderen van wat de vrijwilligers doen. De meest effectieve manier is om je waardering “gewoon” uit te spreken en tijd voor elkaar te nemen. Daarnaast kan waardering uitgedrukt worden in allerlei voorzieningen en in kleinere of grotere attenties. Zeker bij grotere organisaties kan deze verantwoordelijkheid niet bij een enkel persoon liggen en is het onderdeel van de gehele cultuur.


Op deze pagina vind je informatie, voorbeelden en formats om eenvoudig en praktisch aan de slag te gaan.

Handout

Podcast

Training advies&ondersteuning

Aanbod voor vrijwilligers

Deventer Doet pas

Dé Deventer Doet pas is een volwaardige cadeau-, waarderings- en betaalkaart in Deventer en een mooie manier om je vrijwilliger te belonen. Lees hier hoe je de Pas kunt inzetten.

Workshops voor vrijwilligers

Vrijwilligers kunnen veel leren bij Deventer Doet. Denk aan thema’s als grenzen aangeven, fotografie, omgaan met social media of bijvoorbeeld rolstoelrijden. Alle workshops worden gratis aangeboden.

E-learning voor vrijwilligers

Online kunnen vrijwilligers diverse interessante scholingen en cursussen volgen. Deventer Doet heeft een selectie gemaakt van interessante e-learning prgramma's.

Blog

Belonen

Belonen/waarderen is veel meer op een persoonlijke manier duidelijk maken dat de inzet van de vrijwilliger ...
Lees meer

NOV

Bij het NOV vind je veel informatie over het werken met en werven van vrijwilligers. Ontdek praktische tips, inspirerende benaderingen en boeiende video's om nieuwe vrijwilligers te betrekken bij jouw organisatie.

Belonen en waarderen van vrijwilligers

Tevredenheidsonderzoek vrijwilligers

Heb je vragen?

Neem contact op met Irene

Irene Jansens
Irene Jansens[email protected]Adviseur Maatschappelijke Organisaties