BestuurdersCentraal Deventer

Het netwerk van bestuurders, ondernemers en onderwijs uit de gemeente Deventer.

Irene Jansens, Adviseur Maatschappelijke Organisaties

In de gemeente Deventer ben ik er voor alle bestuurders en vrijwilligerscoördinatoren van verenigingen, stichtingen en andere maatschappelijke organisaties die met vrijwilligers werken. Samen met de vrijwillige Bestuursadviseurs en Experts van BestuurdersCentraal sta ik voor je klaar. Heb je een vraag of wil je een kop koffie met mij drinken? Neem gerust contact op.


E-mail: [email protected]

Whatsapp: 06-42086713

Onze Bestuursadviseurs

Meer diversiteit in het bestuur, begeleiding bij een goede strategieplanning of inspiratie voor het vinden van nieuwe bestuursleden? Onze bestuursadviseurs zijn ervaren en deskundige bestuurders en kijken met een frisse blik naar jouw vraagstuk. Vanuit hun expertise delen zij waardevolle adviezen en gaan hiermee samen met jou aan de slag. Onze bestuursadviseurs werken op vrijwillige basis en deze dienstverlening biedt Deventer Doet kosteloos aan.


Heb je een vraag voor één van de adviseurs? Neem dan contact op met Irene Jansens, Adviseur Maatschappelijke organisaties.

Anne van der Heyden

Anne van der Heyden

Kennisgebiedmanagement advies en ondersteuning


Maak kennis met Anne, de drijvende kracht achter het Inloopcentrum Oncologie Salland in Deventer. Met jarenlange ervaring in diverse bestuursrollen biedt hij een unieke blik op uiteenlopende vraagstukken.

Nico Dondergoor

Kennisgebiedleiderschap & organisatieverandering, teamontwikkeling & onderstroommanagement, diepere persoonlijke ontwikkeling


Nico werkt als teamcoach en organisatieadviseur in alle lagen van organisaties, altijd met focus op het doel. Hij combineert daarbij de zachte (gedrags)kant en de harde kant (resultaten & slimme structuren).

Gerard Heuvelman

Gerard Heuvelman

Kennisgebied: interim-management, financiën & consultancyGerard is een ervaren Management consultant en interim-manager. Hij heeft werkervaring in grotere instellingen voor onderwijs en gezondheidszorg met als oogmerk met name kosteneffectiviteit.

Jos van Straten

Jos van Straten

Kennisgebiedinterim-management, verenigingsadvies, PR & communicatie, training en coaching


Jos heeft jarenlang gewerkt in o.a. begeleiding en ondersteuning van verenigingen en stichtingen en projectcoördinatie. Daarnaast heeft zij veel ervaring in opleidingen, lesontwikkeling, trainingen en advies.

Gert de Vries

Gert de Vries

Kennisgebied: interim-management, verenigingsadviesGert de Vries heeft ruime ervaring in interim-management , projectmanagement en verandermanagement. Hij is zelf meer dan 30 jaar actief in bestuursfuncties in verenigingen. Daarnaast heeft Gert ervaring in fusieprocessen van verenigingen.

Word jij onze Bestuursadviseur?

Wil jij ook je expertise delen en vrijwilligersorganisaties hiermee helpen? Meld je dan bij BestuurdersCentraal.

Arjan van Minderhout

Kennisgebiedinterim-management, verenigingsadvies, PR & communicatie/werving en selectie vergadertechniek


Arjan is jaren werkzaam geweest in o.a. het onderwijs en heeft daarnaast door werk en vrijwilligerswerk in Haarlem veel ervaring opgedaan.

Onze Experts

Deventer Doet werkt samen met een heel aantal ondernemers uit Deventer. Zij stellen hun expertise geheel kosteloos ter beschikking aan maatschappelijke organisaties. Heb je een vraag voor één van de Experts? Neem dan contact op met Irene Jansens, Adviseur Maatschappelijke organisaties.

Lilian Thijssen

Lilian Thijssen

Notaris bij Smalbraak Notarissen. Smalbraak Notarissen is diepgeworteld in de Deventer samenleving en heeft een groot hart voor stichtingen en verenigingen.


Lilian kan je o.a. helpen bij het oprichten van een stichting en het maken/ vernieuwen van de statuten.

Rebecca Scholten

Rebecca Scholten

Relatiemanagement, partnership & fondsenwerving.


Een ervaren professional met een veelzijdige loopbaan in relatiemanagement, sales, marketing en events in zowel profit als non-profit organisaties.

Marit IJpelaar

Marit IJpelaar

Middels advies, onderzoek en training ondersteunt MMIJ u bij het meetbaar maken van (sociale) projecten en programma's, zodat het effect zichtbaar wordt en daarmee de kwaliteit en effectiviteit verbeterd wordt.

Graag ondersteunt zij vrijwilligersorganisaties bij het meetbaar en zichtbaar maken van effecten.

Brummelhuis, notaris, expert, advies

Jan-Hein Brummelhuis

Notaris, kennis van bestuurdersaansprakelijkheid en fiscaliteit, opstellen statuten en reglementen

Vrielink, Quinterim

Arjan Vrielink

Arjan is eigenaar van "Quinterim"

Als (interim) financieel expert adviseert en ondersteunt hij verschillende bedrijven(MKB) en instellingen op het gebied van interne en externe financiële en fiscale vraagstukken.

Nico Jansen

Nico Jansen

Advies en ondersteuning bij het positioneren van uw organisatie. Samen strategische marketing-/communicatieplannen opzetten en uitwerken. Nico werkt doordacht en resultaatgericht. Proactief en enthousiast, online en offline. Van websites en social media tot drukwerk en buitenreclame.

Roelof van der Veen

Roelof van der Veen

Roelof heeft ervaring als bestuurder van verenigingen en stichtingen en is goed op de hoogte van de fiscale kansen en risico's waar zij mee te maken krijgen.


JPR/Pascal Hulsegge

JPR/Pascal Hulsegge

JPR advocaten adviseert u graag over een van de volgende onderwerpen: ondernemingsrecht, arbeidsrecht, huurrecht, bouw/aanbestedingsrecht, verzekeringsrecht, bestuursrecht, ICT/intellectueel eigendom, personen- en familierecht, contractrecht en insolventie.

Ook je expertise delen?

Wil jij ook je expertise delen en vrijwilligersorganisaties hiermee helpen? Meld je dan bij BestuurdersCentraal.

Frank Galesloot

Frank Galesloot

Vanuit zijn professionele achtergrond als registeraccount en econoom, is Frank werkzaam als concerncontroller bij een overheidsorganisatie. Voor financiële vragen over ondernemingsplannen, contacten met financiers, begeleiden in procedures met instanties kunt u bij hem terecht.Liever de frisse blik van een student?

Kies dan voor onze junior-bestuursadviseurs!

Studenten van de opleidingen Bestuurskunde, Ruimtelijke Ordening en Planologie helpen je bij het zoeken naar oplossingen voor verschillende vraagstukken. Deze junior bestuursadviseurs kunnen jouw bestuur 9 maanden ondersteunen. In ruil voor hun hulp en kennis doen zij graag bestuurlijke ervaring op terwijl ze meelopen in jouw organisatie.


Vragen en probleemstellingen waarbij studenten inzetbaar zijn, kunnen betrekking hebben op alle facetten van het besturen van een vereniging of stichting zoals:

  • Notulen en verslagen maken
  • Fondsen aanvragen
  • Planologische of (steden) bouwkundige vraagstukken
  • Politieke en maatschappelijke vraagstukken
  • Duurzaamheid en groen
  • En andere bestuurlijke vraagstukken


Samenwerken met een junior-bestuursadviseurs? Neem dan contact op met Irene Jansens, Adviseur Maatschappelijke organisaties.