Post | april 2022 | Nieuws Oekraïne | 2 min lezen

Blue Mountain start dynamische ruilactie voor vluchtelingen

Ruilen met Oekraïne?

Gezien de ontwikkelingen wil uiteraard niemand ruilen mét Oekraïne. Maar misschien wil iedereen die vluchtelingen wil helpen wel ruilen vóór Oekraïners. Om vluchtelingen zoveel mogelijk te helpen is Blue Mountain een uitdagende actie gestart: RUILEN VOOR OEKRAINE. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk waarde te creëren om vluchtelingen uit het oorlogsgebied te helpen. De ruilactie op https://pagina.bluemountain.nl/deventer is dan ook begonnen met een zak koffie. En wie weet waar de actie op 1 juli eindigt…


We zetten de motor van de economie aan

De oorlog in Oekraïne houdt de hele wereld in zijn greep. De beelden spreken voor zich: het is dichtbij. Nederland toont zich solidair en geeft gul. Maar wat als we ook nog eens de motor van de economie - het lokale MKB - écht aanzetten. Dan kunnen we op lokaal niveau initiatieven nemen die belangrijke projecten daadwerkelijk ondersteunen. Dichtbij!


Ruilen vóór Oekraïne!

De Deventer aanbieder van kwaliteitskoffie is begonnen met een zak Blue Mountain koffie. Die is nog vóór de start van de actie al geruild tegen een laptop. Uitstekende start! Die moet weer worden geruild voor iets met nog meer waarde. Als het bedrijf dat maar vaak genoeg voor elkaar krijgt, is er op 1 juli, als de actie afloopt, een waardevol item dat geveild wordt voor het goede doel.


Wie ruilt onze koffie voor iets groters?

Blue Mountain zoekt hulpvaardige ondernemers en particulieren die de items weer willen ruilen voor iets waardevollers. Uiteindelijk moet het geruilde item aan het einde van de actie worden geveild voor een riant bedrag. De totale opbrengst daarvan gaat uiteraard naar de noodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Zonder kosten of fees. Precies waar het hoort. Mooie uitdaging toch?

Koffie = gastvrijheid!

Deventer heeft een noodopvang ingericht voor 200 vluchtelingen uit de Oekraïne. En als lokale onderneming organiseert Blue Mountain met liefde de koffievoorziening ter plekke. Deze actie komt daar nog eens bij. Heb je iets te ruilen? Gastvrije ondernemers en particulieren die zich willen aanmelden voor onze ruilactie kunnen terecht op https://pagina.bluemountain.nl/deventer. Hier kun je ook de voortgang van de actie zien. De nood is hoog; daarom loopt de actie tot 1 juli 2022.


Over Blue Mountain

Blue Mountain is een betrokken leverancier van koffie en -machines voor MKB en Horeca. Met als missie: verantwoordelijkheid nemen. BM neemt wáár mogelijk initiatieven om de eigen omgeving - en vooral ook de wereldwijde koffieketen - leefbaarder te maken. Een lokale actie die draait om gastvrijheid en hulpvaardigheid is dan ook hélémaal Blue Mountain.


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Deventer bakt pannenkoeken voor Oekraïners

| Nieuws Oekraïne
Op Tweede Paasdag hebben vrijwilligers honderden pannenkoeken gebakken vluchtelingen uit Oekraïne ...
Lees meer

Oecumenische vredesvespers Schalkhaar - Diepenveen

| Nieuws Oekraïne
We zijn allemaal geschokt en geraakt door de oorlog in Oekraïne. Naast zorg en verdriet is er ook een gevoel ...
Lees meer

Het Goed biedt ondersteuning aan vluchtelingen

| Nieuws Oekraïne
De beelden vanuit Oekraïne raken ons allemaal en roepen gevoelens van ongeloof, woede, verdriet en ...
Lees meer