Post | maart 2022 | Nieuws Oekraïne | 2 min lezen

Het Goed biedt ondersteuning aan vluchtelingen

De beelden vanuit Oekraïne raken ons allemaal en roepen gevoelens van ongeloof, woede, verdriet en machteloosheid op. In Nederland is een groot gevoel van saamhorigheid ontstaan en een behoefte om zelf iets te doen. Veel mensen willen goederen en kleding doneren voor Oekraïense vluchtelingen.

Samen staan we sterker


Het Goed zet zich in, samen met partners en klanten, om ondersteuning te bieden aan de vluchtelingen. Na een eerste donatie op giro 555 van € 10.000,- steunt Het Goed diverse lokale initiatieven met donaties van goede gebruikte spullen die op transport zijn gegaan naar Polen en de Oekraïne.


Onze hulp is nu vooral op het ondersteunen van vluchtelingen die in Nederland zijn aangekomen, waarbij we contact hebben gezocht met veel gemeenten die de opvang coördineren. Wij hebben de gemeenten aangeboden onze inzamel- en sorteercapaciteit ter beschikking te stellen om gericht goede benodigde spullen te leveren. Inmiddels heeft een aantal gemeenten van ons aanbod gebruik gemaakt. Zo wordt de locatie waarin de gemeente Vlaardingen vluchtelingen opvangt, door Het Goed ingericht met gegund gebruikt huisraad.


Voor de gemeenten Nijmegen en Deventer zijn ook spullen geleverd voor de opvang. Het gaat dan om huisraad, buggy’s, spelletjes, (buiten)speelgoed, e.d. Bij Het Goed Eindhoven kunnen vluchtelingen zich melden voor kleding.


Hoe kun jij helpen?

Het leveren van hulpgoederen blijkt maatwerk. Wij kunnen ervoor zorgen dat de juiste spullen zo snel mogelijk bij alle betrokken partijen terecht komen. Momenteel kunnen we nog niet aangeven welke spullen hiervoor het meest nodig zijn, dat volgt naar verwachting de komende dagen/weken waarschijnlijk en we zullen jullie hierover via social media informeren.


Het aantal gemeenten dat een beroep op Het Goed zal doen, gaat de komende dagen toenemen. Veel gemeenten zijn met bezig met de eerste coördinatie van de opvang in de gemeente. De vraag aan spullen aan Het Goed komt dan later , wat niet wegneemt dat we erg blij zijn met spullen die ons worden gegund. Met volle winkels blijft het mogelijk om maatwerk aanvragen van alle partners in te vullen, zodat we iedereen kunnen helpen een veilige en warme plek te creëren in deze moeilijke tijd.


Samen zorgen we ervoor dat iedereen het goed maakt.


Bron: https://www.hetgoed.nl/verhalen/hulp-aan-vluchtelingen-oekraine

Deel blogpost