Post | maart 2024 | Ervaringen | 1 min lezen

In het zonnetje; Peter Heijke

Peter is de drijvende kracht achter Stichting Groen en Mens. Hij zet zich nu al 10 jaar lang elke week samen met een groep vrijwilligers, op geheel ecologische wijze, in voor de natuur. Hij leidt verschillende projecten in Deventer en omstreken.  


In Apeldoorn is Peter druk met de stadsakkers; een ecologische boerentuinderij aan de rand van Apeldoorn. Hier werken wekelijk 70 vrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij mogen per gewerkte dag voor 5 euro aan groente meenemen. Bij de stadsakkers is een boerderijwinkel waar je voor een leuke prijs verse biologische groenten kan kopen. 


In Deventer vindt je Peter elke donderdag op de oudste begraafplaats van Deventer aan de Diepenveenseweg in Deventer achter het station. Daar werkt Peter samen met 10 andere vrijwilligers die zich inzetten om oude graven te onderhouden. Op dinsdagochtend is Peter te vinden in voor de belevingstuin van Humanitas aan de Radboudlaan 1 te Deventer. De belevingstuin bestaat uit een bijen en vlindertuin kruiden engelse border (vaste planten) tuin, een groentetuin en fruittuin met appels, peren en besjes. 


De vrijwilligers zijn allemaal mensen met een eigen verhaal. Peter vindt het interessant om samen te werken met mensen van alle nationaliteiten en achtergronden. Sommige vrijwilligers hebben even een moeilijke periode, andere vrijwilligers hebben een niet aangeboren hersenletsel en er is ook een groep met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wat hen verbindt met elkaar? Even samen lekker buiten bezig zijn in de natuur met bloemen, planten en gewassen. Zo kom je tot rust en ontstaat ruimte om weer meer plezier te krijgen in het leven.   Lijkt het je ook leuk om je in te zetten voor stichting Groen en Mens? Stuur vrijblijvend een berichtje naar Deventer Doet of ga eens langs bij een van de genoemde locaties.  


Geschreven door Tessa Scheringa

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Super Lettele: Meer, meer dan een winkel

| Ervaringen
Dankzij ongeveer 40 vrijwilligers heeft het dorp Lettele een supermarkt: Super Lettele. In de winkel staat ...
Lees meer

Henk: bezorger van een geluksmomentje

| Ervaringen
Vrijwilligers zijn voor een samenleving belangrijk. Ze doen het werk onopgemerkt voor velen, maar een pluim ...
Lees meer