Post | november 2023 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Mas Expo 2023 groot succes in Burgerweeshuis

500 enthousiaste leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum, afkomstig van De Boerhaave en Het Stormink, brachten een bezoek aan de Mas Expo 2023. Dit maatschappelijke evenement bood de jongeren een unieke gelegenheid om voor het eerst in aanraking te komen met diverse maatschappelijk betrokken organisaties, waar zij hun maatschappelijke stage kunnen vervullen.


De Mas Expo 2023 fungeerde als een inspirerend platform waarop deze scholieren niet alleen organisaties ontmoetten, maar ook de kans kregen om te begrijpen hoe zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Vertegenwoordigers van betrokken organisaties stonden klaar om zichzelf te presenteren en uit te leggen op welke manier zij een brug kunnen slaan naar de toekomstige generatie.


"Dit initiatief biedt een win-win situatie," aldus Melvin Dijkema van Deventer Doet. "Niet alleen dragen de leerlingen bij aan deze maatschappelijke organisaties, maar zij als organisaties krijgen ook de kans om kennis te maken met deze veelbelovende vrijwilligers van de toekomst. Het is fantastisch om te zien hoe jongeren gemotiveerd zijn om zich in te zetten voor de maatschappij."


Gedurende de Mas Expo namen de leerlingen de tijd om verschillende organisaties te verkennen, vragen te stellen en zich te laten informeren over de diverse maatschappelijke projecten. De interactie tussen de jongeren en de vertegenwoordigers van de organisaties was levendig en vruchtbaar, wat bijdroeg aan een positieve en educatieve ervaring voor beide partijen.


Het Etty Hillesum Lyceum benadrukt het belang van dergelijke initiatieven in het onderwijs, waarbij leerlingen niet alleen kennis opdoen, maar ook essentiële vaardigheden ontwikkelen voor betrokken burgerschap en verantwoordelijkheid.


De Mas Expo 2023 was een daverend succes en we kijken uit naar de vruchtbare samenwerkingen die zullen voortvloeien uit de ontmoetingen tussen deze jonge talenten en de maatschappelijk betrokken organisaties.

 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Zonnige lancering Deef campertour: buurthuis op wielen

| Nieuwsbrief
Camper Deef is het rijdend buurthuis van Deventer. Een plek waar elke Deventenaar welkom is en waar je je ...
Lees meer

Opening tentoonstelling gedichten vluchtelingen

| Nieuwsbrief
Stadsdichter Alied van der Meer begeleidde de afgelopen weken nieuwkomers en vluchtelingen van de boot en het ...
Lees meer

Vrijwilligers gezocht: APRIL VACATURE TOP 5

| Nieuwsbrief
Zin in iets leuks?
In Deventer kun je heel veel leuke dingen doen. Eén daarvan is vrijwilligerswerk! Op de ...
Lees meer