Post | juni 2024 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

MDT-Stormink uitreiking

Op 26 juni was het een feestelijke dag op het Stormink! Maar liefst 30 leerlingen ontvingen hun welverdiende vrijwilligerscertificaat van coaches Luna en Marissa. Deze leerlingen hebben zich maatschappelijk ingezet door middel van MDT en MDT-extra, belangrijke onderdelen van het talentontwikkelingsprogramma binnen het Stormink.


MDT staat voor maatschappelijke diensttijd, waarbij leerlingen de kans krijgen om zich een dagdeel in te zetten op een maatschappelijke plek naar keuze. MDT-extra is speciaal ontworpen voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben of juist op zoek zijn naar meer uitdaging. Dit programma biedt maatwerk voor zowel onderpresteerders als overpresteerders, zodat iedereen op zijn eigen manier kan groeien en leren.


Onze coaches, Luna en Marissa, begeleiden de leerlingen bij het vinden van activiteiten die bij hun interesses en talenten passen. Zo is de ene leerling een boekenclub gestart in de bibliotheek, terwijl een andere leerling aan scooters sleutelt bij een lokaal scooterbedrijf. Deze diversiteit aan projecten zorgt ervoor dat elke leerling zich op een unieke manier kan ontwikkelen en zijn of haar intrinsieke motivatie weer kan aanwakkeren.


We zijn enorm trots op de inzet van de leerlingen. Hun deelname aan MDT en MDT-extra laat zien dat ze niet alleen werken aan hun eigen ontwikkeling, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Gefeliciteerd aan alle leerlingen die hun certificaat hebben ontvangen! We kijken uit naar nog veel meer succesverhalen in de toekomst.

Deel blogpost