Post | november 2022 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Music Moves verbindt Deventer met muziek

Op dinsdag 8 november heeft Music Moves Deventer op diverse plekken in Deventer muziekevents georganiseerd voor mensen die daar niet vanzelfsprekend toegang tot hebben. Naast Deventer hebben er in nog zes steden in Nederland deze maand events plaatsgevonden voor een bijzondere doelgroep. In Deventer hebben jongeren muziekevents georganiseerd bij Ludgerus, Stichting Vangnet, AZC Schalkhaar en Wittenstein, The Mall, HalteZ, BSO de Kleine Planeet, IrisZorg, Spikvoorde en Almira Zorg&Welzijn.


Music Moves werkt samen met muzikale jongvolwassenen, ondernemers uit de muziekindustrie en diverse onderwijs- en maatschappelijke partners.


Music Moves is een landelijk impact muziekprogramma voor jongvolwassenen in de leeftijd van 18-27 jaar. In vier weken tijd leren ze van professionals die werken in de cultuur, zorg en welzijnssector hun eigen event te organiseren voor een specifieke doelgroep. Meer dan 50 jongeren zijn in de maand september en oktober opgeleid tot mover, waarbij ze begeleid zijn door coaches (oud-deelnemers van vorig jaar) die jong talent stimuleren om via de kracht van muziek mensen te verbinden en impact op de maatschappij te maken.


De jongeren zetten zich belangeloos in voor Music Moves in het kader van hun Maatschappelijke Dienst Tijd (MDT). Al meer dan 60.000 jongeren door heel Nederland zijn gestart met de maatschappelijke diensttijd. Tijdens dit traject ontdekken ze hun talenten en zetten ze zich in voor een ander. Music Moves traint vele muziekliefhebbers om hun eigen muziekevent te organiseren voor mensen die je niet snel op de dansvloer ontmoet. 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Kom Erbij en doe mee!

| Nieuwsbrief
De week van 1 tot en met 7 oktober staat in het teken van mee doen en ontdekken! Er is veel te beleven in de ...
Lees meer

Column Rob de Jong - We zijn weer begonnen

| Nieuwsbrief
We zijn weer begonnen.

Massaal was de uittocht de laatste weken van juli. Vakantie. De maand juli was ...
Lees meer