Post | december 2022 | Nieuwsbrief | 2 min lezen

nationale vrijwilligersprijzen 2023

Bron: NOV


Vanaf nu kunnen alle vrijwilligersorganisaties van Nederland meedingen naar de Nationale Vrijwilligersprijzen 2023. Heeft jouw organisatie typische verhalen die bij vrijwilligerswerk horen? Verhalen die raken en mensen aangrijpen? Laat ze horen en zien! Organisaties kunnen tot 28 februari aanmelden.


Wat kunnen vrijwilligersorganisaties winnen?

Naast de hoofdprijs van 15.000 euro, krijgen zes genomineerden een professionele reportage of videoportret. Vrijwilligers van de organisatie nemen presentator Bas Westerweel mee op pad langs de verhalen die zo kenmerkend zijn voor hun vrijwilligerswerk. En die raken! Van de zes genomineerden krijgen er vijf naast het videoportret ook een geldbedrag van 2.000 euro en één de hoofdprijs van 15.000 euro. Maar liefst 80 inzendingen maken kans op 750 euro.


Meedoen??

Aanmelden gaat met een korte vlog over het vrijwilligerswerk van maximaal 1 minuut. De vlog moet gaan over wat aangrijpt in het vrijwilligerswerk. Wat maakt het zo mooi? Waar krijgen ze zelf kippenvel van? Er is een format te downloaden voor een goeie vlog waarin deelnemers stap voor stap worden meegenomen. Kan niet fout gaan. Het format is te downloaden op www.vrijwilligersprijzen.nl.

Organisaties kunnen nog meedoen aan onze ‘Vloggen doe je zo workshop’ op woensdag 11 januari van 15.00-17.00 uur live in Utrecht, of op woensdag 18 januari van 20.00-22.00 uur online. De workshops zijn gratis. Meld je aan voor de live-sessie op 11 januari of de online-sessie op 18 januari.


Kant-en-klaar berichtje

En om het je gemakkelijk te maken om je achterban of je leden te attenderen, hebben we een kant-en-klaar berichtje voor je gemaakt en kun je hier downloaden (docx). De tekst zou je kunnen aanpassen naar gelieven.


Duurzaam waarderen 😉

Naast dat vrijwilligersorganisaties kans maken op prijzen en of een mooie film, inspireren zij duizenden anderen om ook vrijwilligerswerk te doen. Ze kunnen de vlog ook gebruiken op hun eigen website en sociale media! Goede kans dat ze er ook nog nieuwe vrijwilligers mee krijgen!


Simpele aanmelding

Hoe organisaties zich kunnen aanmelden (kan ook via Whatsapp!), lees je op www.vrijwilligersprijzen.nl. Vanaf vandaag staat de lijn open. Meedoen was nog nooit zo simpel.


Leuk weetje: ook bedrijven kunnen meedoen met hun medewerkersvrijwilligerswerk!


Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Vacature top 5 maand juli

| Nieuwsbrief
Zin in iets leuks?
In Deventer kun je heel veel leuke dingen doen. Eén daarvan is vrijwilligerswerk! Op de ...
Lees meer

Certificaten voor jongeren met impact

| Nieuwsbrief
Talenten ontwikkelen, ruimte krijgen om ervaring op te doen en iets terug doen voor
de maatschappij: dat is ...
Lees meer

Eerste editie Kinderhulp Heldenrun groot succes!

| Nieuwsbrief
Op zondag 22 mei was de binnenstad van Deventer het strijdtoneel van ruim 120 superhelden tijdens de eerste ...
Lees meer