Salland Cricket Club

Over Salland Cricket Club

Salland CC is op 5 mei 2005 opgericht. De visie van Salland CC is om in de regio Deventer een sportief en financieel gezonde vereniging te zijn met een goed bestaansrecht op de lange termijn. Er is ruimte om zowel prestatief als recreatief cricket te spelen.

Salland CC is een van de zes verenigingen in Nederland met zogenaamde graspitches. Graspitches zijn internationaal de standaard waar cricket op wordt gespeeld.

Sinds 2010 heeft Salland CC de One Day International (ODI) status. Jaarlijks worden vele wedstrijden van vertegenwoordigende elftallen in Deventer gespeeld. Het Nederlands elftal is regelmatig te gast in Deventer om belangrijke wedstrijden te spelen.

Salland CC is de enige vereniging in Nederland die beschikt over een tweetal velden met graspitches en heeft daardoor een unieke positie in de Nederlandse cricketwereld. In Deventer kan uitsluitend op gras worden gespeeld.

Salland CC is sinds de oprichting in 2005 vele keren gepromoveerd. Het eerste elftal speelt sinds enkele jaren in de Hoofdklasse, het op een na hoogste niveau in Nederland. Daarnaast komen twee elftallen uit in lagere klassen en kent de vereniging een groeiende jeugdafdeling. Salland CC is de daarmee de grootste cricketvereniging in het oosten van Nederland.

Een uitgebreide coaching staff verzorgt de training en opleiding van spelers.

Foto's