Werven algemeenEr zijn nog geen blogposts

Het werven van nieuwe bestuursleden

Nieuwe leden van een vereniging worden vaak enige tijd nadat zij lid zijn geworden van een vereniging, gevraagd of ze ook eens iets willen doen. Sommigen zeggen hier direct 'Nee' op, anderen willen incidenteel wel een keer iets doen. Meestal wordt men vervolgens vaker gevraagd om eens iets te doen en volgt er een vaste taak. In deze sectie vindt u meer informatie over het werven van bestuursleden.

Bestuursleden

Werven van jonge vrijwilligers

10 tips om jongeren te binden

Vrijwilligersorganisaties willen graag nieuwe, jonge vrijwilligers bereiken en betrekken. Maar waar haal je die vandaan in een tijd waarin jongeren een dag wel twee keer kunnen vullen met hun bezigheden?

Verjongen in stappen

Het is een bekend feit dat de samenleving vergrijst. Dit zien we ook terug binnen het vrijwilligerswerk. Verschillende knelpunten hebben hun effect op de werving van nieuwe mensen en het behouden van de huidige vrijwilligers.

Maatschappelijke stages

Een goede manier om jongeren binnen te halen in je organisatie is het aanbieden van stages voor middelbare scholieren. Ondanks dat deze maatschappelijke stages niet meer verplicht zijn hebben veel scholen ze vanwege succes in stand gehouden, ook in Deventer!

E-Learning

Filmpje: Het vinden van betrokken vrijwilligers in je organisatie, KNVB


Vrijwilligers vinden en binden van de Vrijwilligerswerkacademie


Vrijwilligers in mijn organisatie, PEP Den Haag