Post | februari 2022 | Nieuwsbrief | 2 min lezen

AutoMaatje viert 1000e rit!

Maar liefst 1000 maal hebben de vrijwilligers van ANWB AutoMaatje Deventer mensen weer op weg geholpen. Anne was de gelukkige die meereed tijdens de 1000e rit. Zij en ook vrijwilliger Henk werden bij aankomst verrast met een grote bos bloemen, felicitaties en een cadeau.


Vrijwilliger Henk: ‘Ik had in een email wel iets gelezen over een 1000e rit ergens deze week, maar geen moment bedacht dat ik dat misschien zou zijn. Wat een leuke verrassing!’ Deelneemster Anne was ook blij verrast. ‘Ik ben zo blij met de vrijwilligers van AutoMaatje! Ik woon bijvoorbeeld 300m van de supermarkt. Met de rollator kost me dat een half uur om er te komen, maar als ik dan naar een verdere bestemming wil en ik zou naar het station moeten, dat red ik helaas niet. Dan kan je me opvegen.’ Anne vervolgt ‘Ik liep vast met mijn afspraken bij de fysio en het ziekenhuis. Ik ben blij dat de vrijwilligers daarbij kunnen helpen en ook met me meelopen als het nodig is. Laatst had ik een vervelende afspraak in het ziekenhuis. De vrijwilligster vroeg bij aankomst of ik wilde dat ze buiten op me wachtte of dat ze mee moest gaan. Ik was blij met het aanbod en vroeg of ze alsjeblieft mee wilde. Ze is helemaal met me mee gelopen en tijdens de afspraak in de wachtkamer blijven wachten. Op zo’n moment zit je er niet alleen en dat is hele geruststelling!’

AutoMaatje Deventer is blij met de ondersteuning die ze kunnen bieden. Coördinator Elise Steunebrink: ‘Het is heel dankbaar en we hebben aardig wat mensen weer op weg geholpen. Soms door tijdelijk te ondersteunen, of voor langere tijd. Het is mooi als je ziet dat iemand na een tijdje het zelf weer kan organiseren en dan zegt dat hij/zij zelf ook vrijwilliger wil worden. Maar ook voor de mensen die blijven. Die zelf de middelen en mogelijkheden niet hebben en blij zijn met een netwerk waar ze altijd op terug kunnen vallen, zodat ze zelfstandig kunnen blijven en leuke dingen kunnen blijven ondernemen. Dan maak je er samen een uitje van.’


Meer informatie over ANWB AutoMaatje Deventer: [email protected] of bel 0570-781 781 (ma-vr 9-12).

Deel blogpost