Post | december 2022 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Junior bestuursadviseurs van Saxion denken mee met besturen!

Vorig jaar hebben 8 studenten van de opleiding bestuurskunde in Deventer meegelopen met zes besturen van vrijwilligersorganisaties. Zij mochten zich vanuit het Stadslab van Saxion 80 uur inzetten als junior bestuursadviseur in een bestuur van een vrijwilligersorganisatie.

In die tijd werken ze aan een opdracht en lopen ze mee met een bestuur. Hierdoor maken deze jongeren kennis met bestuurlijk vrijwilligerswerk, ze wonen bestuursvergaderingen bij en ervaren zelf hoe het er in een bestuur van een vrijwilligersorganisatie aan toe gaat.

Doel is om hen enthousiast te maken voor bestuurswerk, maar bijkomend voordeel is ook dat ze deze ervaring meenemen in hun latere werk, zodat ze een goed beeld hebben van wat er komt kijken bij het besturen van een vrijwilligersorganisatie.

Het project startte met een “pitchavond”. Studenten en besturen stelden zich voor en gaven hun voorkeur aan voor een match met een organisatie of student.

Zo gingen Jan en Sharon naar Humanitas, Jordi naar Stop Pesten Nu, Noelle en Liza naar MKB Deventer, Famke naar DSC Handbal, Kirsten en Kim naar de bibliotheek en Timur naar het CDA Deventer

De studenten kregen vanuit BestuurdersCentraal een introductietraining over de “vereniging anno 2022”. Gewapend met deze achtergrondinformatie gingen ze aan de slag.


Inmiddels zijn er voor een nieuwe ronde al 9 vrijwilligersorganisaties aangemeld. De komende maand gaan we op zoek naar studenten die mee willen doen aan dit project. Er is evt. nog ruimte voor meer deelnemers. Voorwaarde is dus dat de student(en) een kijkje in de keuken krijgt van het bestuur van een organisatie. In ruil daarvoor voeren zij een opdracht uit voor de organisatie.

Interesse? Neem dan contact op met Edith Starrevelt, [email protected]

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

AutoMaatje viert 1000e rit!

| Nieuwsbrief
Maar liefst 1000 maal hebben de vrijwilligers van ANWB AutoMaatje Deventer mensen weer op weg geholpen ...
Lees meer

Interview met kleurrijk koppel Tekabo en Loes

| Nieuwsbrief
Geschreven door Gerrie Nieuwenhuis

Koffiedrinken is het belangrijkste leermoment.
Lees meer

Deventer Belt breidt uit met beeldbellen en koffiegesprekken

| Nieuwsbrief
Even samen lachen, een luisterend oor of gewoon over koetjes en kalfjes praten. Dit is niet voor iedereen even ...
Lees meer