Post | december 2023 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Meer dan 1000 participaties #Meedoen project AZC Schalkhaar

Het #Meedoen project in het AZC Schalkhaar is een doorlopende succes. Bewoners hebben meer dan 1000 keer deelgenomen aan de verschillende activiteiten, waaronder vrijwilligerswerk, sport, informele taalondersteuning en ontmoetingen bij de #Meedoen balie. Wekelijks zien we bewoners op woensdag langskomen bij de #Meedoen balie, waar Deventer Doet en COA gezamenlijk zorgen voor een divers aanbod aan activiteiten. Recentelijk hebben enkele bewoners ook deelgenomen aan het jaarlijkse Dickens Festijn, wat voor hen een waardevolle ervaring was.



#Meedoen vrouwen balie

Een bijzondere vermelding verdient de pilot van de #Meedoen vrouwen balie. Deze vond van september tot december plaats. Hier kregen vrouwen een aparte ruimte met activiteiten specifiek gericht op hun interesses. Stagiaires Tara en Sanne van de opleiding Sociaal Juridische dienstverlening hebben met toewijding vrouwen geholpen bij het ontdekken van leuke activiteiten. Als afsluiting van het jaar organiseerden zij een bijeenkomst waar verzorgingspakketjes werden samengesteld en ingepakt als dank voor de vrouwen die deelnemen aan #Meedoen.



Positieve impact

De voortdurende deelname van bewoners aan #Meedoen is een essentieel onderdeel van de gemeenschapsvorming in het AZC Schalkhaar. Het project, dat al jaren loopt, blijft een positieve impact hebben op de levens van de bewoners en draagt bij aan een inclusieve en ondersteunende omgeving. Iets om met recht trots op te zijn!

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Jouw organisatie in de spotlight?

| Nieuwsbrief
Wil jij je vacature(s) op een nieuwe manier onder de aandacht brengen? Dat kan! Renate, vrijwilliger bij ...
Lees meer

Lichtjestour laat mensen stralen!

| Nieuwsbrief
Lichtjestour laat mensen stralen
Volop genieten; dat deden deelnemers die gebruik maakten van de gratis ...
Lees meer

Deventer bedankt vrijwilligers met bloemen aan huis

| Nieuwsbrief
Op 7 december, de nationale dag van de vrijwilliger, bedankte Deventer haar vrijwilligers. Deventenaren konden ...
Lees meer