Hulp bieden aan Oekraïners?

Bijgewerkt op 12-05-2022

Wat er op dit moment in Oekraïne gebeurt is vreselijk. We merken dat veel mensen willen helpen. Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van verschillende initiatieven.


Organiseer je zelf iets dat je in dit overzicht wilt hebben, mail dan gerust naar [email protected] of bel 0570 – 615 805.


Deventer

De gemeente biedt aan de Keulenstraat 18 noodopvang aan 200 vluchtelingen uit Oekraïne.

Op de website van de gemeente Deventer vind je actuele informatie over de opvang van vluchtelingen en het geven van hulp. Er is ook een Facebook groep waar bewoners van de Keulenstraat oproepen plaatsen waar op dat moment behoefte aan is. Deze kan je vinden via deze link.Ik bied mijn hulp

Wil je iets betekeken voor Oekrainse vluchtelingen in de noodopvang? Dat kan. Er is hulp nodig bij praktische zaken. Laat de gemeente Deventer weten waarmee jij wilt helpen. Op dit moment wordt er veel hulp aangeboden waardoor we met een wachtlijst werken. Hierdoor kan het zijn dat het langer duurt voordat je reactie ontvangt.

Spullen

Sinds kort worden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen aan de Keulenstraat 18. Veel mensen willen spullen doneren, dat is heel fijn! Het wordt steeds duidelijker waar behoefte aan is in de noodopvang. Daarom vind je hieronder een lijst met spullen die de mensen goed kunnen gebruiken.

Een activiteit aanbieden?

Wil jij graag een activiteit aanbieden? Denk hierbij aan creatieve activiteiten, kinderactiviteiten, fietslessen of iets anders.

Activiteiten

Oekraïne Stiltekring Deventer

Op zaterdag 21 mei is het Europa-dag in Oekraïne. PAX ambassades organiseren landelijk stiltekringen ...
Lees meer

Deventer bakt pannenkoeken voor Oekraïners

Op Tweede Paasdag hebben vrijwilligers honderden pannenkoeken gebakken vluchtelingen uit Oekraïne ...
Lees meer

Blue Mountain start dynamische ruilactie voor vluchtelingen

Ruilen met Oekraïne?
Gezien de ontwikkelingen wil uiteraard niemand ruilen mét Oekraïne. Maar misschien wil ...
Lees meer

Oecumenische vredesvespers Schalkhaar - Diepenveen

We zijn allemaal geschokt en geraakt door de oorlog in Oekraïne. Naast zorg en verdriet is er ook een gevoel ...
Lees meer

Het Goed biedt ondersteuning aan vluchtelingen

De beelden vanuit Oekraïne raken ons allemaal en roepen gevoelens van ongeloof, woede, verdriet en ...
Lees meer

Lokaal en landelijk

In heel het land worden acties opgezet om Oekraïners zoveel mogelijk te helpen. Bekijk hier welke acties er o.a. in Deventer worden georganiseerd.


Colmschate Ukraine Contact


Giro555


NLvoorelkaar


Rode Kruis


Vluchtelingenwerk


UNHCR, de VN-Vluchtelingenorganisatie: werkt al sinds 1994 in Oekraïne en voert op tal van plaatsen beschermings-, hulp- en onderdakprogramma’s uit. Op deze website vind je veel informatie over het doneren van geld, het bieden van hulp en goederen.


Leger des Heils: liveblog Oekraïne. Op deze pagina meer info over doneren of je opgeven als vrijwilliger


Profile Riesewijk: doneert fietsen die zij via inruil hebben verkregen. Heb je nog een fiets staan en wil je deze doneren, lever deze dan in op de vestiging aan de Runshopping Centre. Alles is welkom! Zij zorgen ervoor dat ze rij klaar worden aangeboden.


Er worden veel spullen gedoneerd hiervoor kun je terecht bij Het Goed. Of bekijk hier de lijst met spullen die de mensen in de noodopvang goed kunnen gebruiken.


I.v.m. hygiëne kunnen geen tweedehands speelgoed of knuffeldieren worden ingenomen.