Post | juni 2023 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Duitsers laten zich inspireren door Deventer

Kortgeleden deed een groep Duitse vrijwilligerscoördinatoren inspiratie op in Deventer, een echte vrijwilligersstad. Hoe werf je vrijwilligers en hoe houd je ze betrokken? Deventer Doet liet ze kennis maken met de vele vernieuwende projecten in Deventer.


Zo is er onder andere een bezoek gebracht aan Verbindingscentrum De Vijfhoek en Wijk voor Elkaar, waar buurtbewoners elkaar ontmoeten, nieuwe talenten ontdekken, samen bewegen en met elkaar de wijk een stukje mooier maken. Met een bezoek aan de #Meedoen balie maakten ze kennis met vluchtelingen die zich vrijwillig inzetten en tijdens een bezoek aan Het Vlier vertelden jongeren over het effect van hun werk als Impacter. Verder maakte een bezoek aan camper Deef, het buurthuis op wielen, en ANWB AutoMaatje Deventer ook veel indruk, net als het bezoek aan Rechtop, het Meester Geertshuis, De Ontmoeting, Mimik en verpleeghuis Groote en Voorster van Solis.  


Er is al eerder interesse geweest vanuit het buitenland voor de Deventer aanpak: zo zijn er afgelopen jaren groepen Oostenrijkers en Duitsers geweest om zich te laten inspireren door de aanpak binnen Deventer. Wat de Duitsers vooral opviel was de goede onderlinge samenwerking, de positieve aanpak waarin de mens centraal staat en het enthousiasme van alle vrijwilligers.  

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Mas Expo 2023 groot succes in Burgerweeshuis

| Nieuwsbrief
500 enthousiaste leerlingen van het Etty Hillesum Lyceum, afkomstig van De Boerhaave en Het Stormink, brachten ...
Lees meer

Interview Super Lettele: Meer, meer dan een winkel

| Nieuwsbrief
Dankzij ongeveer 40 vrijwilligers heeft het dorp Lettele een supermarkt: Super Lettele. In de winkel staat ...
Lees meer

Het Meester Geertshuis wint Gemeentelijke Vrijwilligersprijs voor organisaties

| Nieuwsbrief
Het Meester Geertshuis is de winnaar van de Gemeentelijke Vrijwilligersprijzen voor organisaties 2023 ...
Lees meer