Online kenniscentrum

Klik op lees meer om alle informatie over dit thema te zien

Bestuur & Beleid

Hoe richt je een vrijwilligersorganisatie op? Welke functies en taken heeft een bestuur? Wat kom je tegen bij de praktische kant van besturen? Deventer Doet helpt besturen op weg met deskundig advies en ondersteuning.

Wet- & Regelgeving

Welke wetten en regels gelden voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers? Blijf op de hoogte van de belangrijkste wet- en regelgeving.

Geld vinden

Op zoek naar extra middelen? Bijvoorbeeld voor vrijwilligersvergoedingen of dat busreisje? Lees hier over subsidies, fondsen en sponsoring.

Werven van vrijwilligers

Zoek je meer helpende handen? Lees hier hoe je o.a. effectief vrijwilligers werft, een wervingsplan opstelt en vacatures aantrekkelijk presenteert.

Werken met vrijwilligers

Vrijwilligers worden steeds belangrijker, maar laten zich lastiger binden. Hoe begeleid en boei je vrijwilligers zodat ze een langdurige relatie met een organisatie aangaan? Lees hier over het belang van de 5 B's, gesprekken en de administratie.

Communicatie & PR

Hoe weten vrijwilligers en anderen waar jouw organisatie voor staat? Hoe houd je contact? Hier je o.a. over een communicatieplan en communicatiemiddelen. Ook krijg je tips over social media en omgaan met de pers.