Post | december 2023 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Deventer verrast vrijwilligers aan huis

Ontroering, blijdschap en ‘kippenvelmomenten’: dat leverde de waarderingsactie van de gemeente Deventer samen met Deventer Doet op. Op 6 en 7 december (nationale dag van de vrijwilliger) verrasten wethouder Rob de Geest, diverse raadsleden en medewerkers van Deventer Doet ongeveer 300 vrijwilligers persoonlijk, aan huis én totaal onverwacht met een bloemrijke orchidee. Daarbij ontvingen zij een kaart met daarop ‘Je doet het geweldig’ en een gedicht van fluisterdichter Mariska de Groot.


De 300 vrijwilligers waren aangedragen door inwoners van Deventer, bijvoorbeeld omdat ze altijd klaar staan voor de buren, zich inzetten voor ouderen, de jeugd, school, vereniging, opa en oma, de voedselbank, noem maar op. Vele vrijwilligers waren geraakt toen ze de orchidee ontvingen en hoorden wie hen genomineerd hadden en waarom. ‘Och wat lief!’ en ‘Wat leuk!’ en ‘Maar ik doe het graag hoor’ waren veelgehoorde reacties.


'De vele vrijwilligers maken de Deventer stad en dorpen socialer, sportiever, groener en mooier op veel manieren', aldus wethouder Rob de Geest, die zelf ook diverse orchideeën overhandigde. 'Het is een bijzondere groep Deventenaren, die vaak achter de schermen werken en lang niet altijd goed zichtbaar is. Maar zij zorgen er wel voor dat de wereld een stukje mooier wordt voor de mensen om hen heen. Wij willen deze groep graag persoonlijk onze waardering laten zien.' De orchideeën waren mede mogelijk gemaakt door Intratuin.

Deel blogpost