Post | januari 2024 | Nieuwsbrief | 2 min lezen

Feestelijke certificaatuitreiking voor vrouwen op azc Schalkhaar

Sinds september 2023 hebben Deventer Doet en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de handen ineengeslagen om een speciale vrouwenbalie te introduceren op het azc Schalkhaar. Deze succesvolle pilot, gericht op het bevorderen van de participatie van vrouwen, is niet alleen met succes uitgevoerd in Schalkhaar, maar ook op vijf andere #Meedoen-locaties in Nederland aangestuurd door de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).


In 2024 blijft de vrouwen #Meedoen-balie doorgaan met als doel meer vrouwen actief te betrekken, te activeren en te laten participeren in diverse activiteiten. Twee enthousiaste studenten van Saxion, Tara de Vries en Sanne Pongers, hebben zich toegewijd aan dit project en behalen nu al opmerkelijke resultaten. Sinds de start in september hebben Tara en Sanne maar liefst 43 deelnemende vrouwen geregistreerd, met bijna honderd keer deelname aan verschillende activiteiten. Deze omvatten informele taalondersteuning, diamond painting, schilderen, dansen en zelfs fietslessen (verzorgd door studenten Psychomotorische Therapie (PMT) van het COA).


Vandaag markeerde een belangrijk moment in het project, waarbij vrouwen die vijf keer of vaker hebben deelgenomen aan activiteiten, een certificaat ontvingen van Ingrid Jansen, adjunct manager intensieve begeleiding COA Schalkhaar. Zij sprak haar waardering uit voor de betrokkenen en benadrukte het cruciale belang van de #Meedoen-vrouwenbalie.


Stagiaire Tara de Vries deelde haar gedachten over het project: "Het is van groot belang om ook deze doelgroep te bedienen en hen met extra begeleiding uit het azc te krijgen. In Nederland zien we vaak dat vrouwen emanciperen, maar we erkennen ook dat verschillende culturen soms extra ondersteuning nodig hebben om de stap naar buiten te zetten."


Met de betrokkenheid van Vereniging NOV wordt deze succesvolle pilot nu uitgebreid naar meer locaties in Nederland. Hierdoor wordt een bredere inzet mogelijk om vrouwen in verschillende asielzoekerscentra te ondersteunen bij het actief deelnemen aan de samenleving. In de komende periode zal Vereniging NOV, samen met Deventer Doet en COA, zich blijven inzetten om vrouwen te stimuleren en te ondersteunen bij het vergroten van hun sociale netwerken.


Interesse om ook te helpen bij de #Meedoen vrouwenbalie? Klik hier voor de vacature >>

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Music Moves 2023

| Nieuwsbrief
Music Moves Deventer is op 26 september weer van start gegaan. Ruim 50 jongeren zijn bij de Hip gekomen om het ...
Lees meer

Vrijwilligers gezocht: OKTOBER VACATURE TOP 5

| Nieuwsbrief
Zin in iets leuks?
In Deventer kun je heel veel leuke dingen doen. Eén daarvan is vrijwilligerswerk! Op de ...
Lees meer

Vrijwilligersprijzen 2023

| Nieuwsbrief
WIE GUN JIJ EEN BLOEMETJE?
Op woensdag 6 december is het tijd om waardering te tonen aan de vrijwilligers! ...
Lees meer