Post | juni 2022 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Flexvrijwilligers, een kans voor jouw organisatie?

Steeds meer vrijwilligers hebben geen trek om zich te binden aan vast vrijwilligerswerk voor langere tijd. Ze organiseren liever een eenmalig festival in de buurt en fietsen de volgende keer een berg op voor kinderen met kanker. Hoe kun je als vrijwilligersorganisatie inspelen op deze eendagshulp?


Het is een algemene trend: veel mensen willen wel vrijwilligerswerk doen, maar zonder zich langdurig te verbinden aan een organisatie. Lucas Meijs, hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk wijt dit aan veranderende wensen in onze samenleving: ‘Vrijheid en persoonlijke ontwikkeling staan centraler en daarbij hoort flexibel vrijwilligerswerk’.

Flexvrijwilligers willen van betekenis zijn voor de samenleving, ze zijn op zoek naar een unieke ervaring die past in hun agenda naast alle andere drukke werkzaamheden en activiteiten. Vaak zijn het jongeren en hoger opgeleiden die zoeken naar afgeronde klussen.

Door hier als vrijwilligersorganisatie goed op in te spelen is het mogelijk om een deel van je werk uit te voeren met flexvrijwilligers.

Wij laten je graag zien wat de voor- en nadelen zijn van het werken met korte klussen of eenmalige activiteiten en geven tips hoe je om kunt gaan met deze groep vrijwilligers in je organisatie.

 

Wanneer: N.T.B.

Waar: Speeltuin de Driehoek

Trainers: Kariene Bottichio en Edith Starrevelt

 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Zomersluiting

| Nieuwsbrief
Deventer Doet is van 24 juli t/m 11 augustus gesloten voor publiek. Vanaf 14 augustus zijn wij weer aanwezig!
...
Lees meer

Wil jouw organisatie een vlog?

| Nieuwsbrief
Hallo!

Mijn naam is Renate Bouwmeester en ik maak voor Deventer Doet korte filmpjes bij organisaties, ...
Lees meer

Vrijwilligers gezocht: juni VACATURE TOP 5

| Nieuwsbrief
Zin in iets leuks?
In Deventer kun je heel veel leuke dingen doen. Eén daarvan is vrijwilligerswerk! Op de ...
Lees meer