Post | juni 2022 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Flexvrijwilligers, een kans voor jouw organisatie?

Steeds meer vrijwilligers hebben geen trek om zich te binden aan vast vrijwilligerswerk voor langere tijd. Ze organiseren liever een eenmalig festival in de buurt en fietsen de volgende keer een berg op voor kinderen met kanker. Hoe kun je als vrijwilligersorganisatie inspelen op deze eendagshulp?


Het is een algemene trend: veel mensen willen wel vrijwilligerswerk doen, maar zonder zich langdurig te verbinden aan een organisatie. Lucas Meijs, hoogleraar Strategische Filantropie en Vrijwilligerswerk wijt dit aan veranderende wensen in onze samenleving: ‘Vrijheid en persoonlijke ontwikkeling staan centraler en daarbij hoort flexibel vrijwilligerswerk’.

Flexvrijwilligers willen van betekenis zijn voor de samenleving, ze zijn op zoek naar een unieke ervaring die past in hun agenda naast alle andere drukke werkzaamheden en activiteiten. Vaak zijn het jongeren en hoger opgeleiden die zoeken naar afgeronde klussen.

Door hier als vrijwilligersorganisatie goed op in te spelen is het mogelijk om een deel van je werk uit te voeren met flexvrijwilligers.

Wij laten je graag zien wat de voor- en nadelen zijn van het werken met korte klussen of eenmalige activiteiten en geven tips hoe je om kunt gaan met deze groep vrijwilligers in je organisatie.

 

Wanneer: N.T.B.

Waar: Speeltuin de Driehoek

Trainers: Kariene Bottichio en Edith Starrevelt

 

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Eerste editie Kinderhulp Heldenrun groot succes!

| Nieuwsbrief
Op zondag 22 mei was de binnenstad van Deventer het strijdtoneel van ruim 120 superhelden tijdens de eerste ...
Lees meer

Vacature top 5

| Nieuwsbrief
Zin in iets leuks?
In Deventer kun je heel veel leuke dingen doen. Eén daarvan is vrijwilligerswerk! Op de ...
Lees meer

Join the movement met Music Moves

| Nieuwsbrief
Geloof jij in de verbindende kracht van muziek? En ben jij tussen de 18 en 27 jaar? Maak impact met jouw eigen ...
Lees meer