Post | maart 2023 | Nieuwsbrief | 1 min lezen

Initiatievencoach Salland

Provincie Overijssel wil met haar programma Sociale Kwaliteit initiatieven stimuleren door te bieden wat nodig is: netwerk, advies en/of geld. In 4 regio’s in Overijssel helpen de initiatievencoaches bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen.


In Salland is Giny Hoogeslag de initiatievencoach (voorheen heette dit 4D-makelaar). Zij werkt binnen De Kracht van Salland samen met Sallandse organisaties en de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Zo kun je snel en makkelijk gebruikmaken van kennis en contacten die er al zijn.


Contact

Heb je als inwoner of groep inwoners uit Salland een kleinschalig initiatief dat je woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maakt? Je kunt contact opnemen met Giny via [email protected] of 06 - 13 48 89 37.

Neem ook eens een kijkje op www.samenvoorelkaar.nl. Je vindt daar allerlei informatie die voor initiatiefnemers relevant kan zijn, zoals een fondsenzoeker.


KrachtvanSalland-cheque

In Salland is in het voorjaar meestal € 25.000 beschikbaar voor initiatieven met sociale kwaliteit, bijvoorbeeld op het gebied van natuur, cultuur, zorg, sport of maatschappelijk vastgoed. In de afgelopen jaren zijn meer dan honderd mooie initiatieven gerealiseerd met hulp van de Kracht van Salland-cheque. Heb je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief van de Kracht van Salland? Via die weg houden we je op de hoogte wanneer een nieuwe KrachtvanSalland-cheque beschikbaar komt.

Ook in 2023 is de KrachtvanSalland-cheque opengesteld. Je kunt een aanvraag indienen vóór 19 april 2023. Je krijgt dan uiterlijk 19 mei 2023 uitsluitsel of een bijdrage wordt toegekend. Lees tevoren de spelregels voor de KrachtvanSalland-cheque (pdf, 218 KB) goed door.

Misschien vind je het handig om vooraf de vragen in te vullen in een apart document (Word, 26 KB). De antwoorden kun je dan naast het aanvraagformulier houden.


Bekijk een overzicht van projecten die eerder een bijdrage kregen.

Deel blogpost
Gerelateerde blogposts

Impacter Deventer zoekt jongeren met theaterambities

| Nieuwsbrief
Jongeren met een passie voor theater of optreden opgelet: Impacter Deventer organiseert dit voorjaar het ...
Lees meer
Begeleiden van vrijwilligers

Gratis workshop ‘Vrijwilligers begeleiden’

| Nieuwsbrief
Hoe kun je vrijwilligers zo goed mogelijk begeleiden? Hoe kun je vrijwilligers helpen om te groeien in hun ...
Lees meer

Provincie beloont jonge vrijwilligers met voucher

| Nieuwsbrief
Jongeren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met vrijwilligerswerk en jongeren die al ...
Lees meer